Huonekasviviikko - viihtyisyyttä kotiin vihersisustuksella


Valtakunnallinen huonekasviikko

Valtakunnallista huonekasviviikkoa vietetään vuosittain syyskuun puolivälin tienoilla.

Innostus huonekasveihin on lisääntynyt vuosi vuodelta. Huonekasveilla saakin helposti kotiin lisättyä viihtyisyyttä. Mikä sen mukavampaa on kuin seurata kasvien kasvavan.

Huonekasviviikko haastaa meitä suomalaisia hankkimaan kotiin kasveja ja ilahduttamaan niillä myös ystäviä ja sukulaisia. Viherkasvit ovat hyviä lahjaideoita vaikka tupaantuliaisiksi. Huonekasviviikon järjestäjinä toimivat Puutarhaliitto sekä Huonekasviseura.


Sisusta viherkasveilla

Viherkasvi-innostus on lisääntynyt ja siitä ovat innostuneet myös nuoret aikuiset. Nykyään sisustuksessa huomioidaan luonnonmukaisuus ja kodikkuus. Viherkasveilla saakin tuotua luontoa myös sisätiloihin ja ne raikastavat kodin ilmettä. Monilla kasveilla on myös huoneilmaa puhdistavia ja kosteuttavia vaikutuksia

nahka-amppelissa-onnistuu-esikasvatus

Nahka-amppelissa onnistuu myös kasvien esikasvatus.

nahka-amppeli-suvi-amppeli-kukille

Amppelin vaalea nahka korostaa kasvien vihreyttä.


Helppohoitoiset huonekasvit

Huonekasvien saatavuus ja lajien kirjo on nykyään valtava ja valikoimasta varmasti jokainen löytää itsellensä sopivan kasvin.

Omaan kotiini halusin valita mahdollisimman helppohoitoisia huonekasveja, jotka viihtyvät nahka-amppelissa.

Lapsuuden kodista tuttu kasvi oli Rönsylilja joka on suosittu amppelikasvina, joten se oli varma valinta.

Toista kasvia valitetassa oli kriteerinä itselleni aikaisemmin tuntematon kasvi joka kuitenkin olisi myös mahdollisimman helppohoitoinen.

Valituksi tuli hiukan erikoisempikin ulkomuodoltaan eli Aarnipeikonlehti mitä kutsutaan nimellä Monkey Mask.

Kolmanneksi huonekasviksi valikoin Muorinkukka Rain Drop. Ei ehkä ihan amppelikukka mutta mielenkiinnolla seuraan miten tulee viihtymään amppelissa.

Omaa elämääni helpottaakseni hankin altakasteluruukut jolloin minun ei tarvitse muistaa milloin olen viimeksi kastellut kasvit vaan voin seurata veden tarvetta mittatikun avulla. Altakasteluruukuiksi/kestokasteluruukuiksi valitsin Orthexin valkoiset 17cm halkaisijaltaan olevat ruukut.

Huonekasviviikolla onkin kiva ottaa kodin vihersisustukseen mukaan myös perheen pienimmät. Kasvien hoitaminen on samalla mukavaa yhdessäoloa ja lapset oppivat uusia taitoja.

Etkö uskalla hankkia viherkasveja kotiisi, koska sinulla on lemmmikkejä? Nahka-amppeli Suvi sopii hyvin jos et halua kasveja ruukuissa pöydille tai ikkunalaudoille. Nahka-amppeli valmistetaan suomalaisesta nahasta ja on tyylikäs sekä kestävä. Siihen sopii monen kokoiset ja malliset ruukut.

 Tuo luonto kotiisi ja nauti viherkasveista myös talven pimeinä hetkinä.