Miesten nahkalompakko - kotimainen lompakko

miesten-nahkalompakko-kotimainen-lompakko


Miesten nahkalompakko

Miesten nahkalompakko Markku on ollut ensimmäinen lompakkomalli mitä suunnittelin Tina’s Design Houselle. Ystäväni pyysi minua suunnittelemaan ja valmistamaan hänelle nahkalompakon. Siinä vaiheessa ei minulle tullutkaan mieleen, että siitä tulisi suosituin lompakkomme.Kyseessä on siis Nahkalompakko Markku, joka on saanut nimensä ystäväni mukaan.


Nahkalompakko Markun synty

Nahkalompakko Markku syntyi siis ystäväni toiveesta tehdä hänelle lompakko. Suunnitteluvaiheessa mietin paljon erilaisten lompakkomallien käytännöllisyyttä ja toteutustapaa. Mielessäni oli myös nykyinen trendi, jossa käteisen rahan käyttö pikku hiljaa on vähenemässä ja kortteilla maksaminen lisääntymässä. Sopiva koko oli myös yksi tärkeä asia suunnittelussa. Miesten nahkalompakosta piti saada tarpeeksi pieni, jotta lompakko mahtuu hyvin taskuun mutta tarpeeksi suuri korteille ja seteleille.Ennen kuin lähdin edes tekemään ensimmäistä versiota nahasta, tein luonnoksen paperille ja leikkasin paperista mallinnoksen. Paperimalleja käytän usein, koska niiden avulla pystyy havainnollistamaan helpommin mallin hyviä puolia ja mahdollisia ongelmakohtia.


Kotimainen lompakko käsityönä

Ehdottomasti miehellä pitää olla kotimainen lompakko, vai mitä? Kotimaisuus onkin yksi Tina’s Design Housen kantavista teemoista ja siksi tuotteemme valmistetaankin käyttämällä suomalaista nahkaa, kuten myös miesten nahkalompakko Markku.Kotimainen lompakko on myös ekologinen valinta, koska nahka on kasviparkittua naudan nahkaa, joka tulee suomalaisilta maito-ja lihatiloilta. Eli lähituotettua nahkaa, jossa hiilijalanjälki jää pieneksi.

kotimainen-lompakko-kasityona


Lompakossa oleva ns. sisänahka on verhoomoiden ylijäämäpaloista leikattua. Näin saamme hyödynnettyä myös täysin uutta ja hyvää nahkaa, joka ei vain koon puolesta ole muille käytettävissä.

Lompakosta olen saanut asiakkailta paljon myös hyvää palautetta. Sitä on kehuttu näppärän kokoiseksi, käytännölliseksi ja miehekkääksi. Korttejahan tähän mahtuu aluksi kuusi kappaletta ennen kuin nahka muotoutuu käytössä. Seteleistä viisikymppinen mahtuu setelipuolelle ihan suorana ja samassa taskussa voi helposti pitää myös bussilipun.

Uniikki ulkonäkö ja varsinkin erikoisempi käsintehty ommel ovat olleet myös asiakkaiden mieleen. Jokainen nahkalompakko valmistetaan käsityönä ihan alusta asti aloittaen aihion leikkaamisesta nahkavuodasta.  Käsintehtynä jokainen nahkalompakko on yksilö. Toista täysin samanlaista ei ole. 

Valitessasi kotimaisen lompakon, teet samalla sinivalkoisen valinnan eli tuet suomalaista työtä suomalaisista raaka-aineista.