Suomalainen nahka

suomalainen-nahka


Suomalainen nahka

Suomalainen nahka, vieläkö sellaista on olemassa? Kyllä on. Eikö olisikin mukava tietää, jos taskustasi tai laukustasi löytyvä lompakko tai avaimenperä olisi tehty suomalaisesta nahasta?

Nyt se on mahdollista sillä Tina’s Design Housen nahkatuotteet: lompakot, avaimenperät, laukut ym. valmistetaan kotimaisesta kasviparkitusta nahasta.

Tänä päivänä vastuullinen tuotanto, ekologisuus sekä eettisyys ovat yhä enemmän asiakkaan mielessä, kun he etsivät uusia tuotteita ja tekevät niiden perusteella valintoja.

Haluamme vastata tähän tarpeeseen ja omalta osaltamme kuormittaa luontoa mahdollisimman vähän. Haluamme myös, että asiakkaamme tietävät mistä materiaalimme tulevat ja että tuotantoprosessi olisi myös mahdollisimman läpinäkyvä.


Pelon nahkatehdas

Tina’s Design House käyttää nahkatuotteiden valmistamiseen kotimaista kasviparkittua nahkaa. Nahka tulee meille suoraan Pelon tehtaalta ilman välikäsiä. Pelon nahkaparkitsimo sijaitsee Keski-Pohjanmaalla ja on osa Kokkolan nahkaa. Käsityöläistaitoa heiltä löytyy jo vuodesta 1897. Pelo onkin tänä päivänä suomen vanhin vielä toiminnassa oleva nahkatehdas ja tottakai perheyritys. 

kasviparkittu-suomalainen-nahkaSuomalainen nahka on korkealaatuista nahkaa

Suomalainen nahka on erittäin korkealaatuista ja vastuullisesti tuotettua. Pelon nahkatehtaan kasviparkitusmenetelmät säilyttävät myös nahan luonnollisuuden sekä hyvän työstettävyyden. Kaikki nahkavuodat ovat peräisin läheisiltä teurastamoilta ja teurastamoille eläimet tulevat kotimaisilta maito- ja lihatiloilta. Nahka materiaalina on näiden alojen sivutuote, joka käytetään hyödyksi.

Onkin ilo tehdä yhteistyötä Pelon kanssa ja käyttää tuotteiden valmistukseen kotimaista materiaalia. Omalta osaltamme osallistumme ja noudatamme kiertotaloutta, jossa pyritään minimoimaan jätteiden syntyä ja määrää sekä vähentää uusien raaka-aineiden tarvetta. Haluamme olla vastaisku kertakäyttökulttuurille.

Materiaalina nahka on hyvin perinteinen ja kestävä. Se onkin hyvä vaihtoehto verrattuna muihin tuotteisiin, jotka valmistetaan fossiilisista ja ei uusiutuvista raaka-aineista. Ajaton design sekä kestävät materiaalit varmistavat käytön pitkäikäisyyden ja nämä ovatkin niitä perusasioita, joita huomioimme Tina’s Design Housessa, kun suunnittelemme ja valmistamme nahkatuotteita.

Tina’s Design Housen suomalaisesta nahasta valmistetut kotimaiset nahkatuottet soveltuvat erinomaisesti lahjaksi sillä suurin osa tuotteistamme on personoitavissa esim. nimikirjaimilla. Toki nahkatuottet soveltuvat myös omaan käyttöön, kun haluat arkeen hieman luksusta ja arvostat laatua ja kestävyyttä.Tuotevalikoimaamme kuuluvat: nahkavyöt, lompakot, nahkalaukut, avaimenperät sekä piensisustustuotteet ja erikoisuutena kalannahasta valmistettuja tuotteita.Käy tutustumassa nahkatuotteisiimme verkkokaupassa.