Vastaisku kertakäyttökulttuurille

vastaisku-kertakayttokulttuurille-tina's-design-house

Vastaisku kertakäyttökulttuurille


Nykyisessä kertakäyttökulttuurissamme, jossa tuotteet mieluummin heitetään roskiin, kuin korjataan, suunnittelemme ja valmistamme Tina’s Design Housessa nahkatuotteita pitkäikäiseen käyttöön. Uskomme, että tuote, joka on valmistettu jo olemassa olevista laadukkaista raaka-aineista ja joka on suunniteltu kestämään sekä korjattavissa, on vastaus kestävään tulevaisuuteen.

Kuluttajat ovat tottuneet ostamaan tuotteen, käyttämään sitä vain hetken ja heittämään sen pois. Monesti käsityönä valmistettuja tuotteita pidetäänkin ylihinnoiteltuna mutta useimmiten kuluttajat eivät joko tiedä tai ymmärrä kuinka aikaavievä prosessi on, kun tehdään tuotteita käsityönä. Laadukkailla ja käsintehdyillä nahkatuotteillamme haluammekin herättää kuluttajien tietoisuutta ja olla se vastaisku kertakäyttökulttuurille.


Materiaalien vastuullinen käyttäminen


Nahka itsessään on arvokas materiaali ja sitä pitää arvostaa niin käsityöläisenä kuin käyttäjänä. Suomalainen kasviparkittu nahka, jota tuotteissamme käytämme on lähitilojemme sivutuotetta, joka parkitaan kasvipohjaisilla tanniineilla. Pyrimme vähentämään nahkajätettä  tekemällä pienimmistä paloista esimerkiksi avaimenperiä, joulukoristeita tai käyttämällä niitä uusien tuotteiden kehittelyssä.

Haluamme myös omalta osaltamme tehdä kaikkeimme, jotta puhdas luonto säilyisi myös jälkipolville.

  • Työtilojamme lämmitetään käyttämällä maalampöä.
  • Kaikki jäte kierrätetään. 
  • Käyttämämme materiaalit ovat ekologisesti ja eettisesti tuotettuja.

Käy lukemassa vinkit miten sinä voit vähentää jätteiden määrää omassa arjessasi: Vähennä jätettä kotona.


Käsityö – Enemmän kuin pelkkä tuote


Kun ostat käsityötä, saat ostaessasi enemmän kuin tuotteen. Sinä saat kokemuksen, joka elää kanssasi koko käyttöiän. Sinä saat tuotteen, joka on tehty 100%:sti käsityönä. Tina’s Design Housessa tämä tarkoittaa sitä, että tuotteen suunnittelu tehdään perinteiseen tapaan piirtämällä luonnos muistivihkoon, tuotteen aihio leikataan käsin kokonaisesta nahkavuodasta, mahdolliset ompelurei’ät tehdään käsin, tuotteen värjäys ja ompelutyö tehdään käsityönä kunnioittaen perinteisiä työmenetelmiä.

kasin-ommeltu-satulatikkaus-saddle-stitch


Ostamalla käsityötä sinä saat  uniikin ja ehkä personoidunkin tuotteen, jota täysin samanlaista ei ole kenelläkään muulla. Käsityönä tehty nahkatuote; lompakko, vyö, laukku tai avaimenperä, on kokemus, joka elää kanssasi. Nahkatuote pehmenee, kun sitä kosketetaan. Se alkaa patinoituman käytössä riippuen kuinka paljon auringonvaloa se saa tai kuinka paljon sitä käytössä käsitellään.

Nahkatuote kulkee mukanasi, se vanhenee kanssasi ja siihen sisältyy paljon muistoja. Siksi uskommekin, että perinteisiä käsityötaitoja käyttämällä tehdyt nahkatuotteet ovat pitkäikäisiä ja ovat Tina’s Design Housen vastaisku kertakäyttökulttuurille sekä massatuotteistukselle.

Olisitko sinä valmis tekemään vastaiskun kertakäyttökulttuurille?

Tee kestävä ja kotimainen valinta ostamalla käsityönä valmistettu nahkatuote itselle tai lahjaksi.